کنکور

کنکور

کنکور واژه ای آشنا  برای تمامی دانش آموزان و دانشجویان. با شنیدن کلمه ی کنکور ممکن تعریف ها و تصورات خاصی از ذهنتون بگذره. بهتر بیایم تمام این تصورات رو یک گوشه ی ذهنمون بذاریم و اینبار بهش بگیم آزمون بزرگ، آزمونی که با وجود رقبای زیاد باز هم مهم که در روز هایی که براش داری آماده میشی در اصل با دیروز خودت مقایسه بشی و رقابت کنی.

در این مقاله سعی داریم از موارد مهمی که میتونه در کنکور تاثیر داشته باشه صحبت کنیم. از لحظه ی شروع و مطالعه تا زمان انجام آزمون و رسیدن به نتیجه..

مسائل روحی در کنکور

مسائل روحی متعددی میتونه در مراحل مختلف مطالعه در دوره ی آماده سازی برای کنکور دخیل باشه. ممکن بارها تجربه ی کنکور در مقاطع مختلف رو داشته باشید یا حداقل با آزمون های سختی تا الان دست و پنجه نرم کرده باشید.

درحقیقت ممکن که اولش با کلی انرژی و حس خوب ی برنامه ی سنگین بچینید و در روزهای و حتی هفته های اول پایبند باشید. گذشته از اینکه برنامه ریزی تحصیلی که در مقالات دیگه هم ازش صحبت کردیم، چقدر استاندارد باشه. کم کم حس می کنید که دارید خسته میشید و یکی درمیون برنامه ها انجام نمیشه. فشار زیادی رو دارید تحمل می کنید که در دراز مدت، تاثیرات خودش رو نشون میده بخصوص در جلسه ی مهم آزمون بزرگ و کنکور.

  • در اینجا چنیدن مورد از مسائل روحی که باهاش مواجهه میشید رو عنوان می کنیم:
  • از دست دادن ارتباط با دوستان و فعالیت هایی که ازانجام اونها لذت می برید.
  • احساس بد خلقی، پایین اومدن خلق و حس غرق شدگی.
  • داشتن مشکل برای تصمیم گیری.
  • از دست دادن اشتها یا پرخوری.
  • بد خوابیدن و تلاش برای بلند شدن از رختخواب.
  • مشکل در ایجاد انگیزه برای شروع مطالعه.
  • عضلات منقبض یا سردرد.
  • ضربان قلب تند یا احساس بیماری.
  • بی قراری، ناخن جویدن یا دندان قروچه.
  • احساس گیجی، یا خالی شدن ذهن در طول انجام تست و آزمون.
  • استرس بالا و مداوم

این علائم میتونه باعث فرسودگی شما در طی مطالعه بشه و اجازه نده از زندگی لذت ببرید. بخصوص اینکه در زمان امتحان هم میتونه اختلالاتی رو ایجاد کنه.

در طی مطالعه برای کنکور با مسائلی مثل مواردی، که گفته میشه ممکن رو به رو شده باشید:

  • نگران این هستید که چقدر در امتحان موفق خواهید شد.
  • براتون فهمیدن و درک اون حجم از کتاب و منابع سخته.
  • احساس می کنید آمادگی ندارید، یا وقتتون برای مطالعه کم.
  •  نیازبه یادگیری و یادآوری حجم زیادی از اطلاعات رو برای کنکوردارید.
  • برای ورود به دوره یا مسیر شغلی خاصی، به نتیجه ی خاصی در کنکور نیاز دارید.
  • از طرف خانواده فشارهایی رو برای موفقیت خود احساس می کنید.
  • در بخش های دیگه ای از زندگی هم استرس رو تجربه می کنید.
  • دچار سردرگمی میشید، چون با ایده ها و پیشنهادات مختلفی برای مطالعه و برنامه ریزی رو به رو میشید.

تمامی این موارد عنوان شد، تا ببینیم افکار و احساساتی که در این دوره باهاشون درگیر هستیم مربوط به چه زمینه هایی هست. در حقیقت همونطور که خودتون هم متوجه شدید این موارد مربوط به مسائل روحی و روانشناسی هست. هر کسی به نسبت شرایط فردی، خانوادگی، اجتماعی، زندگی و همچنین نوع شخصیتی که داره، درجات مختلف و متفاوتی از این موارد رو تجربه میکنه.

نیاز که این موارد به مرور با همراهی مشاور تحصیلی متخصص که در مقاله ای درخصوص کارایی ها و همراهی هایی که میتونه داشته باشه صحبت کردیم. حل بشن تا نه تنها در دراز مدت بر کیفیت عملکرد شما تاثیر گذار نباشه. بلکه در زمان آزمون بزرگ هم اختلالاتی ایجاد نشه.

 

برنامه ریزی تحصیلی

در حقیقت برنامه ریزی تحصیلی به طوری میتونه موثر باشه، که تمام موارد بالا و یا حداکثر موارد رو مدیریت کنه. اجازه نده که برای فرد فشارهایی رو بهمراه داشته باشه و در نهایت فرسودگی ایجاد کنه. در اینجا چند مورد از مواردی که برای برنامه ریزی خوب نیاز هست رو عنوان می کنیم. علاوه بر موارد زیر میتونید از مقاله ی برنامه ریزی تحصیلی نیز کمک بگیرید.

1. اهداف خودتون رو مشخص کنید.

مشخص کردن هدف باید با جزئیات بیشتر و دقت بالاتری انجام بشه. نه اینکه به صورت کلی با خودتون مشخص کنید که رشته ی خاصی رو مد نظر دارید. بنابراین نیاز که بدونید جزئیات اون رشته، منابع مطالعاتی، میزان رتبه و درصد مورد نیازش چقدر هست. اهداف کوتاه مدت تعریف کنید و در نظر بگیرید که هر هدف چقدر به زمان و تعهد نیاز داره.

2. یک سیستم برنامه ریزی خاص انتخاب کنید.

چقدر می خواهید از قبل برنامه ریزی کنید؟ چند روز؟ یک هفته؟ یک ماه؟ برای آزمون های بزرگ توصیه میشه تا حد امکان آینده نگر باشید. بدون اینکه بیش از حد توانایی که دارید خودتون رو برای همگام شدن با برنامه تحت فشار بذارید. برنامه ای رو طرح ریزی کنید که مختص شرایط و خصوصیات خاص خودتون هست.

3. چک کنید که در هر روز چقدر زمان برای مطالعه دارید.

رفت و آمد طولانی برنامه کاری هفتگی یا  کارهای وقت گیر که ممکن مانع مطالعه بشه دارید؟ یادتون باشه مطالعه ای که بدون تمرکز واقعی باشه کیفیتی رو هم بهمراه نخواهد داشت. هرچقدر هم که در ظاهر وقت خاصی رو بهش اختصاص بدید. اگر مشغله زیادی دارید مشخص کنید که هر روز چقدر زمان برای مطالعه متمرکز خواهید داشت. این زمان هارو یاد داشت کنید.

4. منابع

از منابع مهم و دروسی که به نسبت سطح و درجه ی تسلط شما بر روی اون درس میتونه بهتون کمک کنه استفاده کنید. در این خصوص میتونید از منابع پیشنهادی که در مقاله ی منابع تحصیلی قرار داده شده نیز استفاده کنید.

 

5. مرور و خلاصه نویسی

از تکنیک های خلاصه نویسی مطالب هر درس به شیوه ی خودش، همچنین مرور دروس در زمان های خاص و مشخص برای هر درس غافل نشید. دقت کنید که این مورد رو در برنامه ریزی خودتون به درستی قرار بدید.

6. کمک بگیرید

وقتی متوجه بشید که اعتماد به نفسی که داشتید رو در یک یا چند دوره او یا مدتی از دست دادید ممکن که وحشت کنید. در این مواقع سعی کنید در درجه ی اول از مشاور خودتون کمک بخواید و موضوع رو باهاش درمیون بذارید تا بتونید در بیشتر موارد به برنامه خود پایبند باشید! به خودت اعتماد کن. اگر متوجه شدید که نمی توانید یک موضوع مطالعه رو در مدت زمانی که بهش اختصاص دادی تکمیل کنی، کلا کنارش نذار یا از خوندنش نصرف نشو. اجازه نده که تفکر همه یا هیچ باعث این موضوع بشه شروع کن و تا جایی که میتونی پیش ببر تا در زمان های دیگ برای جبرانش برنامه ای داشته باشی.

 

کلام آخر

در خصوص تمام مواردی  که گفته شد علاوه بر این متن میتونید از مقاله هایی که ارائه شده نیز استفاده کنید تا در هر مرحله اطلاعات لازم و کافی رو داشته باشید. همچنین در هر مرحله که بودید میتونید از همراهی مشاور متخصص بهره ببرید تا شمارو به نسبت شرایط مختص به خودتون راهنمایی های لازم رو داشته باشید.

کنکور
  1. اهداف خودتون رو مشخص کنید.

مشخص کردن هدف باید با جزئیات بیشتر و دقت بالاتری انجام بشه، نه اینکه به صورت کلی با خودتون مشخص کنید که رشته ی خاصی رو مد نظر دارید. بنابراین نیاز که بدونید جزئیات اون رشته، منابع مطالعاتی، میزان رتبه و درصد مورد نیازش چقدر هست.اهداف کوتاه مدت تعریف کنید و در نظر بگیرید که هر هدف چقدر به زمان و تعهد نیاز داره.

  1. یک سیستم برنامه ریزی خاص انتخاب کنید.

چقدر می خواهید از قبل برنامه ریزی کنید؟ چند روز؟ یک هفته؟ یک ماه؟ برای آزمون های بزرگ توصیه میشه تا حد امکان آینده نگر باشید، بدون اینکه بیش از حد توانایی که داری،د خودتون رو برای همگام شدن با برنامه تحت فشار بذارید. برنامه ای رو طرح ریزی کنید که مختص شرایط و خصوصیات خاص خودتون هست.

 

  1. چک کنید که در هر روز چقدر زمان برای مطالعه دارید.

رفت و آمد طولانی، برنامه کاری هفتگی یا  کارهای وقت گیر، که ممکن مانع مطالعه  بشه دارید؟ یادتون باشه مطالعه ای که بدون تمرکز واقعی باشه کیفیتی رو هم بهمراه نخواهد داشت، هرچقدر هم که در ظاهر وقت خاصی رو بهش اختصاص بدید. اگر مشغله زیادی دارید، مشخص کنید که هر روز چقدر زمان برای مطالعه متمرکز خواهید داشت. این زمان هارو یاد داشت کنید.

 

  1. منابع

از منابع مهم و دروسی که به نسبت سطح و درجه ی تسلط شما، بر روی اون درس میتونه بهتون کمک کنه استفاده کنید. در این خصوص میتونید از منابع پیشنهادی که در مقاله ی منابع تحصیلی قرار داده شده نیز استفاده کنید.

https://avayemoshaver.com/educational-resources/

 

  1. مرور و خلاصه نویسی

از تکنیک های خلاصه نویسی مطالب هر درس به شیوه ی خودش، همچنین مرور دروس در زمان های خاص و مشخص برای هر درس غافل نشید، دقت کنید که این مورد رو در برنامه ریزی خودتون به درستی قرار بدید.

  1. کمک بگیرید

وقتی متوجه شوید که اعتماد به نفسی که داشتید رودر یک یا چند دوره او یا مدتی از دست دادید ممکن که وحشت کنید. در این مواقع سعی کنید در درجه ی اول از مشاور خودتون کمک بخواید و موضوع رو باهاش درمیون بذارید تا بتونید در بیشتر موارد، به برنامه خود پایبند باشید! به خودت اعتماد کن. اگر متوجه شدید که نمی توانید یک موضوع مطالعه رو در مدت زمانی که بهش اختصاص دادی تکمیل کنی، کلا کنارش نذار یااز خوندنش نصرف نشو! اجازه نده که تفکر همه یا هیچ باعث این موضوع بشه شروع کن و تا جایی که میتونی پیش ببر تا در زمان های دیگ برای جبرانش برنامه ای داشته باشی.

 

کلام آخر در خصوص تمام مواردی  که گفته شد، علاوه بر این متن میتونید از مقاله هایی که ارائه شده نیز استفاده کنید تا در هر مرحله اطلاعات لازم و کافی رو داشته باشید.همچنین در هر مرحله که بودید میتونید از همراهی مشاور متخصص بهره ببرید، تا شمارو به نسبت شرایط مختص به خودتون راهنمایی های لازم رو داشته باشید.