کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد ازجمله مقاطعی هست که افراد پس از اتمام دوره ی کارشناسی به نسبت شرایط زندگی شغل و یا لزومی که رشتشون ایجاب میکنه به دنبال موفقیت و قبولی در رشته ی مورد نظر برای فوق لیسانس هستن برخی افراد پس از گذشت مدتها و یا سالها برخی هم در سال پایانی دوره ی لیسانس به عبارتی در ترم های 6_7_8 به سمت این اقدام میرن.

آوای مشاور در این مقاله برای هر فردی با هر شرایطی که هست. اطلاعات لازم برای کارشناسی ارشد رو قرار داده.

شرکت در آزمون

برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد یا به زبان ساده تر همان فوق لیسانس نیاز هست که شما مدارمی رو ارائه بدید ازجمله ی این مدارک مدرک دوره ی لیسانس هست. حالا سوال پیش میاد که افرادی که هنوز کارشناسی رو به پایان نرسوندن باید چه کنن؟ این افراد نیز امکان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد رو دارن اما باید این نکته رو در نظر داشته باشن. زمانی که پس از قبولی آزمون و انتخاب رشته برای ثبت نام دانشگاه اقدام می کنن از جمله مدارک ضروری و مهم ارائه ی مدرک کارشناسی هست.

نکته: افراد که دانشجوی استعداد درخشان هستند کارشناسی ارشد را بدون کنکور و با تایید دانشگاه به این مقطع ورود کنند.

کارشناسی ارشد(پیوسته، ناپیوسته)چیست؟

کارشناسی ارشد پیوسته

دوره ای است که در بعضی از رشته ها به این شکل پیش میرن. برای ورود به این دوره شما باید دیپلم، مدارک پیش دانشگاهی رو داشته باشید که بر حسب رتبه شما رو قبول میکنن.
برای ورود به دوره ی کارشناسی ارشد پیوسته باید رتبه ی مورد نظر باید تا سقف 182 را نیاز هست. مدت زمان این دوره 6 سال از 7سال استاندارد هست. برای قبولی باید آزمون سراسری را پشت سر بگذارید.

کارشناسی ارشد ناپیوسته

در کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشجویان باید از طریق آزمون ورودی وارد دوره ی کارشناسی ارشد بشن. کسانی که در رشته ی مورد نظر پذیرفته شدن باید 27 تا32 و 38 واحد که 4 تا 10 واحد آن به پایان نامه مربوط میشه رو بگذرونن. مدت تحصیل این دوره 2 سال تا3 سال معین شده.

مدت زمان تحصیل در کارشناسی ارشد

برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد نیاز هست. طی مدت 2 یا 3 سال در دانشگاه با تدریس فشرده و گذشتن از آزمون های و واحد های هر ترم.در ترم آخرپایان نامه ی خود را به دانشگاه ارائه دهید.
برای انتقال پایان نامه اول (پروپزال) چک میشود بعد وارد مرحله ی انشاء و نگارش پایان نامه آغاز میشود.

بهترین راه برای قبولی در کارشناسی ارشد

برنامه ریزی تحصیلی

برای قبولی در کارشناسی ارشد نیاز هست زمانی که برای هر درس مشخص می کنیم. علاوه بر اینکه به نسبت به سختی یا اسانی درس باید باشه که این مورد کاملا نسبی هست و برای هر شخصی قاعدتا متفاوت خواهد بود. بهتر که از ضریب هر درس در کنکور اطلاع داشته باشیم.

اولویت بندی

علاوه بر اولویت بندی هر عنوان درسی در مرحله ی بعد نیاز هست که هر کتاب نیز به نسبت موضوعات هر فصل اولویت بندی بشه. به عنوان مثال اگر از یک کتاب که شامل 8 فصل هست. شما چهار فصل اخر رو 90% تسلط دارید و از فصل یک تا فصل چهار را50 % تسلط داشته باشید. بهترین اولویت درسی برای شما همان درسی هست که 90% بر روی ان تسلط دارین. باید سعی کنید که 90% را به 100% ارتقا بدهید و سپس شروع به تقویت فصل های ضعیف تر کنید.

کارشناسی ارشد

منابع

منابع یکی از اصلی ترین قسمت در مطالعه و قبولی در ازمون کارشناسی ارشد به شمار میاد که باعث افزایش درصد و تراز کنکور کارشناسی ارشد میشه.

توجه به سلامت

تغذیه وسلامت بخش مهمی هست که تاثیر زیادی در قوی شدن حافظه ی بلند مدت و کوتاه مدت داره.

ترس و استرس

زمانی که ذهن شما آکنده از ترس های متعدد و نگرانی های عجیب و غریب باشه. قطعا میتونه بر روی عملکرد شما در زمان آزمون تاثیرات منفی برجای بگذاره که جبران ناپذیر هست.در نتیجه استرس مانع از داشتن مطالعه ای با کیفیت بالا و استفاده ی صحیح از روش تقویت حافظه میشه. به عنوان مثال ترس از رقابت در بین حجم زیادی از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد از جمله ترس های بزرگ محسوب میشه که مانع پیشرفت شما در کنکور کارشناسی ارشد هست. برای رفع این چالش های ذهنی نیاز هست که از مشاور متخصص کمک بگیرید.

من قبول نمیشم رو دور بنداز

این کلمه یک سد بزرگ برای قبولی در کنکور کارشناسی ارشد هست که انرژی منفی زیادی به شما منتقل می کنه، باعث کم شدن درصد و تراز شما در کنکور کارشناسی ارشد خواهد شد.

 تست زنی

روش کمکی خوبی برای مرور دروس میتونه باشه. درضمن کمک به تجسم فضای کنکور کارشناسی ارشد هم میشه. البته نیاز که نسبت به روش های تست زنی آگاهی داشته باشید تا بیشترین بهره ی ممکن رو ببرید.

 

کند خوانی و تند خوانی

یکی از روش هایی که خیلی توصیه میشه و تاثیر زیادی در در حفظ کردن مطالب سنگین داره. این روش به این صورت هست که یک بار متن مورد نظر رو مطالعه میکنیم تا در حافظه مان نقش ببندد.سپس همان متن را به صورت مفهومی مطالعه میکنیم که با اینکار به صورت خوبی مطالب در حافظه ی بلند مدت شما ثبت می شود.

عنوان کامل کارشناسی ارشد در هر رشته

فوق لیسانس یا همان کارشناسی ارشد برای هر رشته عنوان و کلمه ی ساده ای دارند. این عنوان ها در چهار رشته 1.(علوم پزشکی، کشاورزی، علوم پایه) 2.(هنر، علوم انسانی) 3.(مدریت کسب وکار) 4.(مهندسی)متفاوت هست.

  1. در رشته ی اول که به زبان انگلیسی میشه (Master of Science) به عنوان MSC در بریتانیا و MS در ایالات متحده آمریکا ثبت شده است.
  2. رشته ی دوم که به زبان انگلیسی میشه (Master of Arts) که به انوان MA است.
  3. در رشته ی سوم که بدون پایان نامه است که به زبان انگلیسی (Master of Engineering) به عنوان MEng یا ME ثبت و شناخته شده است.
  4. در رشته ی چهارم که به زبان انگلیسی(Master of Business Administration) که به عنوان MBA ثبت و شناخته شده است.

مشاغل رشته ی مهندسی

مشاغل این رشته شامل، آمار کاربردی، منابع انسانی، ارتباطات تجاری، اخلاق تجاری، قانون تجارت، مدیریت استراتژیک، استراتژی کسب و کار، امور مالی، اقتصاد مدیریت، کارآفرینی، بازاریابی، عرضه را پوشش می دهد.

 

کلام آخر

ما در این مقاله به چندین موضوع مهم که برای قبولی شما در کنکور کارشناسی ارشد  تاثیرگذار هست. به عنوان کلام اخر هیچ وقت به خودتون تلقین نکنید که من قبول نمیشم من نمیتونم فقط کافیه همگام با توصیه ها پیش برید و در صورت نیاز از مشاور تحصیلی کمک بگیرید.