اختلال جنسی

اختلال جنسی

در حقیقت ممکن که با شنیدن کلمه ی اختلال جنسی، ذهنتون به سمت بیماری های و یا مواردی که از طرق مختلف با عنوان اختلال جنسی شنیدید میره. موضوع اصلی اینجاست که علاوه بر تمام این موارد، از اونجایی که مختل شدن عملکرد جنسی هم میتونه تاثیرات زیادی بر کیفیت زندگی بذاره.عامل این اختلالات علاوه بر موارد پزشکی عوامل روانشناختی نیز میتونه باشه، جزء این دسته قرار میگیره.

 

اختلال جنسی و بیماری روانی

درواقع باید گفت  درسته که اختلال جنسی و بیماری روانی به شکل پیچیده ای در هم تافته شدن. این به این معنی نیست که تمام افرادی که با بیماری ها و یا اختلالات روانی دست و پنجه نرم میکنن، حتما دچار اختلالات جنسی هم هستن. بنابراین این افراد نیز میتونن عملکرد جنسی طبیعی نیز داشته باشن. به عنوان مثال: بسیاری از مردانی که مبتلا به اختلال کمبود توجه ADD هستن. هیچ مشکلی در خصوص برانگیختگی نعوظ و یا ارگاسم ندارن. حتی افرادی که در کودکی مورد سواستفاده ی جنسی قرار گرفتن هم، در مواردی میتونن روابط جنسی لذت بخشی رو تجربه کنن.

بنابراین این همپوشی بین اختلال جنسی و بیماری روانی هست، اما لزوما علت و معلول یکدیگر نیستن.

نشانه های اختلات جنسی

درواقع، عوامل مختلفی میتونن باعث اختلالات جنسی بشن واین موضوع باعث میشه که اختلالات نشانه های متنوعی داشته باشن. در حقیقت موضوع و نشانه ی کلی و مشترکی که بین تمامی اختلالات هست. نشانه های که وجود داره، از شروع یک رابطه ی جنسی و یا کامل شدن اون جلوگیری میکنه تقریبا میشه گفت همه ی افراد در نقطه ای از زندگیشون ممکن که، مشکل در زمینه ی کارکرد ویا رضایت جنسی رو تجربه کنن. در نتیجه هر مشکلی به عنوان اختلال جنسی محسوب نمیشه.

 

مسائل و مشکلات جنسی

فقدان میل جنسی

کمبود میل جنسی (HSD)، یک مشکل جنسی متداول به حساب میاد. این وضعیت زمانی اتفاق میفته که یکی از طرفین رابطه ی جنسی رو آغاز نکنه، یا به آغاز رابطه ی جنسی پاسخی نده. علاوه بر این که افسردگی یا اضطراب، میتونه باعث کمبود میل جنسی بشه. عواملی مثل:

  • استرس و اضطراب
  • بیماری هایی همچون سرطان
  • عدم تعادل هورمونی
  • مسائل ارتباطی مثل نداشتن صمیمیت
  • نداشتن حس امنیت و اعتماد
  • در مواردی ازجمله اختلالات درد جنسی
  • فقدان ارگاسم
  • در زنان نیز دوره های بارداری، شیردهی و یائسگی

میتونه از جمله مواردی باشه که منجر به میل جنسی پایین و یا فقدان میل جنسی بشه. علاوه بر این موارد به علت تفاوت سلایق و یا میزان میل جنسی در افراد مختلف، ممکن اختلافاتی در بین زوجین به وجود بیاد.افراد ممکن با گذشت زمان، با کاهش میل جنسی مواجه بشن که نیاز به یادگیری برخی تکنیک ها و مهارت هاست.

فقدان ارگاسم

زنان و مردان میتونن آنورگاسمی و یا فقدان ارگاسم رو تجربه کنن. در مردان به این وضعیت انزال دیررس هم گفته میشه، که خیلی نادر هم هست. آنورگاسمی یک مشکل متداول برای زنان به حساب میاد، که تقریبا یک پنجم زنان رو تحت تاثیر قرار میده.

زمانی گفته میشه یک فرد دچارآنورگاسمی هست، که با وجود تحریک های بسیار نتونه به ارگاسم بره، یا در مردان به انزال برسن و این وضعیت باعث پریشونی حال و اذیت شدن فرد بشه. چرا که ممکن افرادی درگیر این موضوع باشن، اما براشون مشکلی ایجاد نکنه و باعث اذیتش نشه.

آنورگاسمی سه نوع داره:

کسی که آنورگاسمی اولیه رو تجربه میکنه، دراصل ارگاسم اصلا براش اتفاق نمیفته.

کسی که آنورگاسمی ثانویه رو تجربه میکنه، قبلا میتونسته ارگاسم رو تجربه کنه اما الان این توانایی رو نداره.

در آنورگاسمی موقعیتی، فرد تنها در موقعیت های خاصی میتونه ارگاسم رو تجربه کنه.

 

موارد موثر در آنورگاسمی شامل موارد زیر هستن:

  • وضعیت های پزشکی از جمله دیابت و MS
  • جراحی اندام های تناسلی و نواحی پیرامونی
  • داروها، بخصوص دارو های ضد افسردگی
  • موادمخدر، الکل
  • یائسگی، پیری مردانه
  • استرس، اضطراب عملکردی، ترس از بارداری یا بیماری های مقابرتی
  • باورهای  مذهبی یا فرهنگی
  • مشکلات رابطه ای مثل اختلافات مزمن

تنفر جنسی

تنفر جنسی زمانی تشخیص داده میشه که یک فرد، زمانی که با شریک خودش رابطه ی جنسی داره. احساس تنفر، انزجار یا سایر هیجانات وابسته به این حس بد رو تجربه میکنه. ممکن این تنفر با جنبه های معینی از رابطه ی جنسی، مثل نگاه کردن به اندام تناسلی طرف مقابل، بوی ترشحات بدنی، مثل بوسیدن و بغل کردن در ارتباط باشن.

برخی افراد، به همه ی انواع فعالیت جنسی احساس خوبی دارن بجز آمیزش جنسی. در نتیجه از اون اجتناب می کنن. نشونه ها می تونن از خفیف، مثل فقدان علاقه و تنفر جزئی تا شدید. مثل اونهایی که با حملات وحشت(مثلا کوتاه شدن تنفس، سریع شدن ضربان قلب، و ترس مفرط در ارتباط هستن) شامل میشه.

چه مواردی باعث تنفر جنسی میشه؟

مشکلات رابطه ای ( مثل برملا شدن یک رابطه ی پنهانی )

خشونت خانگی، اختلافات حل نشده

عدم رعایت بهداشت از سوی طرف مقابل

تجربیات آسیب زا،مثل آزار و اذیت جنسی یا تجاوز به عنف

 

اختلالات درد جنسی

رابطه ی جنسی میتونه برای برخی افراد با درد همراه باشه. به طوری که بیشتر این افراد رو زنان تشکیل میدن. تشخیص های درد جنسی، معمولا موارد زیر هست:

واژینیسموس (وضعیتی که در اون بخش بیرونی واژن دچار انقباض میشه و در نتیجه دخول رو دردناک و یا غیر ممکن میکنه)

ولوودینیا (وضعیتی که در اون فرج و یا ناحیه ی بیرونی زن، تحت تاثیر قرار میگیره)

دیسپارونیا (در درآمیزش جنسی که میتونه برای مردان یا زنان رخ بده)

درمان اختلال درد جنسی

برای افرادی که دچار درد های جنسی به این شکل هستند. پیدا کردن مشاوری متخصص که بتونه در این زمینه ها همراهی های لازم و درستی رو داشته باشه، کاملا لازم و ضروری هست.

گاهی از پماد های موضعی جهت بی حس کردن درد استفاده میشه. داروهای ضد افسردگی و ضد درد، دیلاتور درمانی، درمان جسمی توسط پزشک متخصص در زمینه ی درد های لگنی، درمانی های روانشناختی که توسط روانشناس متخصص انجام میشه.

 

 

 

اختلال نعوظ

تشخیص اختلال نعوظ  زمانی گذاشته میشه که آلت تناسلی مرد به اندازه ی به اندازه ی کافی برای فعالیت جنسی بزرگ و سفت نمیشود. ممکن که اکثر مردان در شرایط مختلف با این مشکل برخورد کنن. وقتی به طور مکرر رخ بده میتونه برای مرد و شریکی که داره رنج آور باشه.

عواملی که باعث اختلال نعوظ میشه :

مشکلات روانشناختی مثل: افسردگی ،اضطراب عملکردی، استرس و خستگی.

مسائل رابطه ای مثل : اختلافات حل نشده، خیانت

مشکلات پزشکی مثل :دیابت، چاقی، فشار خون بالا، شیمی درمانی، عدم تعادل هورمونی.

مشکلات مربوط  به غدد یا مصرف مفرط و مزمن الکل، توتون و ماری جوانا.

 

کلام آخر

با تمام این اوصاف تشخیص درست و به هنگام تمام این موارد با همراهی و کمک در هر مرحله توسط مشاور متخصص در زمینه ی مشاوره ی جنسی میتونه از رنج هر کدام از این موارد کمتر کنه. کمکی باشه، تا افراد در زندگی بتونن با لذت بیشتری بهره ببرن.