فرزندان طلاق

با توجه به فشارهایی که بر روی فرزندان طلاق در مراحل مختلف جدایی والدین هست. نیاز که والدین در هر مرحله فرزندان و آسیب هایی که ممکن این جدایی برای اونها داشته باشه رو کم اهمیت ندونن. فکر کنن ممکن با بزرگ شدن فرزند تمام این آسیب ها به خودی خود حل بشن و نیازی به اقدام خاصی نیست. تمام این اتفاقات و چالش ها و نوع واکنش و برخوردی که فرزند شما میتونه نسبت بهشون داشته باشه. تبدیل به الگو های ماندگاری در زندگیش میشه که ممکن آسیب هایی رو بهمراه داشته باشه. بنابراین خیلی مهم که شما چطور طلاق رو به فرزندتون بگید.

هدف مشاوره ی فرزندان طلاق

مشاور متخصص علاوه بر ارتباطی که با فرزندان میگیره. تمام جنبه های روحی فرزندان رو با استفاده از تکنیک های مختص سن فرزندان بررسی و ارزیابی میکنه. با ارتباطی که با هر یک از والدین میگیره نسبت به موضوع اشراف کامل پیدا میکنه.

درقدم بعدی هدف این هست که بر روی رابطه ی فرزندان با والدین کار بشه. تکنیک و روش های متناسب با شرایط هر خانواده ارائه بشه تا در نهایت کمکی به فرزندان برای سازگار شدن با طلاق شده باشه.

 

آسیب ها و فرزندان طلاق

در این قسمت چند مورد از آسیب هایی که میتونه جدایی و طلاق برای فرزندان، در سنین مختلف داشته باشه رو عنوان و بررسی می کنیم.

فرزندان طلاق

حساسیت های عاطفی

فرزندان طلاق به دلیل رویارویی با چالش هایی که روابط اصلی و مهم زندگیش رو تخت تاثیر قرار داده. ممکن اکثریت اونها حل نشده باقی مونده باشه از نظر احساسی دچار حساسیت هایی میشن.

بنابراین ممکن احساساتی مثل سردرگمی، خشم، اضطراب و احساس از دست دادن رو در خودشون داشته باشن. در این شرایط فرزندان نیاز به یک خروجی برای احساساتشون دارن. یعنی کسی باشه که بتونن باهاش صحبت کنن و احسااستشون رو بگن. درواقع کسی اونهارو بشنوه که بتونه باهاشون همدلی کنه.

 

سختی سازگاری با تغییرات

از اونجایی که طلاق و جدایی والدین تغییرات متمادی و بزرگی رو با خودش به همراه داره. ممکن فرزندان به تناسب سن و شرایطشون دشواری هایی رو برای پذیرش این تغییرات داشته باشن. زمانی که  سازگاری اجباری با این تغییرات اتفاق میفته اثراتی رو برروی این فرزندان میذاره. در این شرایط لازم به روش های تخصصی باید با فرزندان ارتباط گرفته بشه تا به هضم تمام این موارد در زندگیشون کمک بشه و مسئله ای حل نشده باقی نمونه.

 

عصبانیت و تحریک پذیری

زمانی که فرزندان غرق چالش های متنوع و دشوار طلاق میشن. احساس میکنن انقدر سردرگم شدن که نمیتونن برای هیچ کدوم راه حلی داشته باشن یا پاسخی برای سوالاتشون پیدا کنن. ممکن که عصبانی و یا تحریک پذیر بشن. این خشم میتونه در قالب های مختلف و روابط متعدد به شکل متنوعی خودش رو در روابط دوستی، اجتماعی و ارتباط با  والدین نشون بده.

ممکن والدین با خودشون بگن که بزرگ میشه یادش میره. خودش میره دنبال زندگیش اما تمام این دوران تاثیرات خودش رو در بزرگسالی فرزند داره. فرزند رو با چالش ها و آسیب های عمیقی ممکن رو به رو کنه. بخصوص روابطی که دربین اجتماع، دوستان، همکاران همسالان و شریک عاطفی خودش خواهد داشت .

بنابراین علاوه بر اینکه مهم این دوران رو برای خودتون با اهمیت و مهم بدونید. برای فرزندانتون هم باید همینطور باشه .

 

سوالات پاسخ داده نشده ی فرزندان طلاق

 

ممکن که والدین در هر مرحله ای از جدایی باشن به عنوان مثال :

 

در هر کدام از این مراحل نباید فشار های روحی که بر روی فرزندان هست میاد، پاسخ به سوالاتی که ممکن براشون پیش بیاد رو نادیده بگیریم. بنابراین نیاز هست که با همراهی مشاور متخصص در این زمینه، هر مرحله رو بدرستی سپری کنیم و اقدامات لازم برای به حداقل رسوندن آسیب این جدایی برای فرزندان داشته باشیم.

 

چرا والدین برای فرزندپروری به مشکل میخورن؟

در مراحل مختلف والدین درگیر بازی هایی میشن که به اصطلاح بهش بازی های موش و گربه ای میگن. مخصوصا زمانی که بحث حضانت فرزندان به میان میاد پدر و مادرهایی که ازهم جدا شدن دست به رفتار های گول زننده و یا تحریک آمیز میزنن. در نتیجه ی تکرار این رفتارها و امثال اون یکسری عادات و چرخه ی ارتباطی معیوب بین اونها و فرزندانشون ایجاد میشه. این عادات ارتباطی تاثیرات منفی و مخربی که بلند مدت و عمیق هم هستن، بر روی فرزندان طلاق به جای میذاره.

اغلب پدر و مادرها از این عادات رفتاری خودشون آگاه نیستن. انقدر درگیر چالش ها و فشار های روانی که با شریک عاطفیشون دارن میشن، که با اون حجم از درد و پریشونی هایی که هست نمیتونن خودشون رو کمی از بیرون تماشا کنن.

در نتیجه متوجه چرخه ی ارتباطی ناکارآمدی که نه تنها هیج کمکی نمیکنه. بلکه اثرات مخربی هم میتونه داشته باشه میشن. هرچقدر این الگو بیشتر تکرار بشه و تثبیت بشه ازبین بردنش سختی بیشتری داره. بنابراین بهترین کار جلوگیری از ایجاد چنین چرخه ای هست. حتی اگر این چرخه ایجاد شده با همراهی و کمک گرفتن از مشاور متخصص، از ادامه پیدا کردنش جلوگیری کنیم تا از آسیب هایی هم که میتونه بهمراه داشته باشه پیشگیری کرده باشیم.

 

کلام آخر

درواقع مشاور متخصص به صورت غیر مستقیم و تخصصی بر روی رابطه و سبک دلبستگی فرزندان با والدینشون کار میکنه تا در نتیجه به فرزند پروری مشترک و سازنده برسیم.

آوای مشاور در قالب و این مقاله و مقاله های دیگر سعی داره نکات و محتواهایی در این زمینه که میتونه، همراه و کمکی برای والدین وفرزندان طلاق باشه ارائه بده، همچنین در صورت نیاز افراد میتونن مشاوره های تخصصی که مختص با شرایط خاص خودشون و فرزندانشون هست رو دریافت کنن.